Followers

.cinta kita.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 5, 2012

.sesungguhnya..

assalamualaikum buat semua pembaca blog fida. :)

sehat ke korang2 smua? fida lately ni slalu sakit2 perot je. haha. anyway fida ni mmg slalu sgt sakit perut dari kecik mmg perut fida ni sensitif kate mama. :) susu x leh minom..gandum x blh.. ha.. byk lah lagi.. hik2. smpai ke besar perut ni x tahan dgn susu.. mesti akan ke toilet. :D

okeh.. bukan topik sakit perut ye harini adik2. :) topik harini.. sesungguhnya.. sesungguhnye ape ya? okeh.. buat Muhammad Arif .. sesungguhnya awk tu slalu dalam hati saye. smpai bile2 pun nye. :) sekarang ni x de masalah pon hubungan kite.. lg bagus x declare dri declare dan menyakitkan hati kan? sekarang ni sye senang sgt dgn hubungan kite. follow the flow. anyway mude lg lah beb kan? 22 baru. hahaha. masa untuk main2 je. dah smpai mase kite serius nanti baru kite serius ye awk? :)

okeh.. ape2 pon.. gado2 antara kite tu la yg buat kite mesra smpai sekarang kan?? still bertahan.. dah dkat 6 tahun dah hubungan kite yang dri dlu kawan smpai kapel.. putus dan kawan. :) ape2 pon saya terima awk seadanya.. xpernah terlintas pon untuk buat awk x gembira bile kite same2. seandainya lah ade perasaan tu kat awk masa kite sama2 dlu dri time kwn smpai kapel then putus n kawan balik pon..mintak maaf ye. :) kite truskan jelah keadaan yg mcm nie.. kalau jodoh.. x kemana.. brapa ramai pon awk kapel lepas saye smpai sekarang ni.. kalau dah jodoh kite.. akhirnya kite tetap bersama suatu hari nanti.. kalau dah mmg takdir Allah S.W.T dah tetapkan bukan jodoh antara kita.. sejauh mane pon kita usaha.. takkan jugak kite bersama.. kan? so.. sekarang ni awk bergembiralah dgn kehidupan awk ye.. saya takkan halang sikit pon. :)

dan.. saya tetap terima ape2 pon keputusan awk.. dgn sape awk nak bercinta atau berkawan.. janji awk ingat ape2 pon yg awk buat.. saye tetap sokong awk dri belakang.. okeh? bila2 awk perlukan saya.. saya tetap ade untuk awk.. masa awk sedih.. gembira.. SENTIASA okeh? buat family awk.. saya sayang family awk sama macam saya sayangkan family saya.. tak pernah ade perbezaan antara dua family ni. sedara2 awk yang saya dah kenal n jmpe.. semuanya mungkin agak kekok pada mulanya. tp percayalah.. sedikit pun saya tak pernah anggap macam orang asing dalam hidup saya. segalanya kenangan yang terindah.. sesungguhnya saya bahagia disamping awk dan seluruh keluarga besar awk. :)

sesungguhnya... "Ya Allah.. jika benarlah dia jodohku.. maka kau dekatkanlah hati kami.." walaupun seribu halangan untuk menggapai hubungan yang bahagia antara kita berdua.. kita masih tetap utuh bersama dah dekat 6 tahun dah.. tapi.. jika benar awk bukan ditetapkan untuk jadi jodoh saya.. berkenalan dengan awk adalah datu anugerah dan kenangan yang paling indah dalam hidup saya suatu masa dlu hingga saat ini. Insyaallah.. kalau ade jodoh antara kita.. semoga Allah permudahkan urusan kita suatu hari nanti. :)

ape pun ni adelah luahan hati saya untuk awak. even awk x bce pon blog saye nie. saya nak semua orang tahu yang awk je yang pernah ada dalam hati orang.. belom ada lg orang lain yang blh gnti tempat awk.. Insyaallah.. kalau mmg dah smpai masa untuk tempat tu diambil alih oleh orang lain..semoga orang dapat cintai orang tu melebihi cinta orang kepada awk tetapi x lebih dari orang cintakan Allah S.W.T. Insyaallah. :)

so..moral of the story.. silalah enjoy dengan kawan2 awk dlu. belom masanya lagi untuk kita fikirkan hal cinta2 ni.. berkawan biar beribu bercinta biar satu. and luckily.. satu itu adalah anda arif. dan teruskan berkawan dgn smua kawan2 awk.. saya takkan halang sikit pon.. sbb kalau cemburu itu tandanya sayang.. tapi kalau sakit hati tu saya mungkin akan halang dari perasaan tu datang sebab.. sakit hati adalah salah satu punca untuk merosakkan hati. jd saya nak hati saya bersih dan tenang dan x nak rosak. sebab tu perasaan tu akan terkubur jauh.. takkan hadir. saya akan bykkan beristighfar kepada Allah supaya perasaan tu hilang jika ia hadir. okeh?? :)


p/s: saya suka keadaan sekarang. lg normal dan lg bagus dari time kite kapel. :) saya syg awk sgt. muah!


lagu ni khas untuk awk. awk sentiasa dalam hati saya. cinta. :)


video

4 comments:

Ghadis Chinta said...

friend my pray for u is, u will had a happy life with the one who love u, and cepat2 jumpe the "MR RIGHT" HEHEHE L.O.V.E YOU DEAR!!

fida said...

thanks to u. :)
pray for me syg! :)

Sam Banjamin said...

kawan dulu je.. than baru fikir utk serious...

fida said...

yerp. btol tu. hik2.

kawan biar beribu kan. :D

.sesungguhnya..

assalamualaikum buat semua pembaca blog fida. :)

sehat ke korang2 smua? fida lately ni slalu sakit2 perot je. haha. anyway fida ni mmg slalu sgt sakit perut dari kecik mmg perut fida ni sensitif kate mama. :) susu x leh minom..gandum x blh.. ha.. byk lah lagi.. hik2. smpai ke besar perut ni x tahan dgn susu.. mesti akan ke toilet. :D

okeh.. bukan topik sakit perut ye harini adik2. :) topik harini.. sesungguhnya.. sesungguhnye ape ya? okeh.. buat Muhammad Arif .. sesungguhnya awk tu slalu dalam hati saye. smpai bile2 pun nye. :) sekarang ni x de masalah pon hubungan kite.. lg bagus x declare dri declare dan menyakitkan hati kan? sekarang ni sye senang sgt dgn hubungan kite. follow the flow. anyway mude lg lah beb kan? 22 baru. hahaha. masa untuk main2 je. dah smpai mase kite serius nanti baru kite serius ye awk? :)

okeh.. ape2 pon.. gado2 antara kite tu la yg buat kite mesra smpai sekarang kan?? still bertahan.. dah dkat 6 tahun dah hubungan kite yang dri dlu kawan smpai kapel.. putus dan kawan. :) ape2 pon saya terima awk seadanya.. xpernah terlintas pon untuk buat awk x gembira bile kite same2. seandainya lah ade perasaan tu kat awk masa kite sama2 dlu dri time kwn smpai kapel then putus n kawan balik pon..mintak maaf ye. :) kite truskan jelah keadaan yg mcm nie.. kalau jodoh.. x kemana.. brapa ramai pon awk kapel lepas saye smpai sekarang ni.. kalau dah jodoh kite.. akhirnya kite tetap bersama suatu hari nanti.. kalau dah mmg takdir Allah S.W.T dah tetapkan bukan jodoh antara kita.. sejauh mane pon kita usaha.. takkan jugak kite bersama.. kan? so.. sekarang ni awk bergembiralah dgn kehidupan awk ye.. saya takkan halang sikit pon. :)

dan.. saya tetap terima ape2 pon keputusan awk.. dgn sape awk nak bercinta atau berkawan.. janji awk ingat ape2 pon yg awk buat.. saye tetap sokong awk dri belakang.. okeh? bila2 awk perlukan saya.. saya tetap ade untuk awk.. masa awk sedih.. gembira.. SENTIASA okeh? buat family awk.. saya sayang family awk sama macam saya sayangkan family saya.. tak pernah ade perbezaan antara dua family ni. sedara2 awk yang saya dah kenal n jmpe.. semuanya mungkin agak kekok pada mulanya. tp percayalah.. sedikit pun saya tak pernah anggap macam orang asing dalam hidup saya. segalanya kenangan yang terindah.. sesungguhnya saya bahagia disamping awk dan seluruh keluarga besar awk. :)

sesungguhnya... "Ya Allah.. jika benarlah dia jodohku.. maka kau dekatkanlah hati kami.." walaupun seribu halangan untuk menggapai hubungan yang bahagia antara kita berdua.. kita masih tetap utuh bersama dah dekat 6 tahun dah.. tapi.. jika benar awk bukan ditetapkan untuk jadi jodoh saya.. berkenalan dengan awk adalah datu anugerah dan kenangan yang paling indah dalam hidup saya suatu masa dlu hingga saat ini. Insyaallah.. kalau ade jodoh antara kita.. semoga Allah permudahkan urusan kita suatu hari nanti. :)

ape pun ni adelah luahan hati saya untuk awak. even awk x bce pon blog saye nie. saya nak semua orang tahu yang awk je yang pernah ada dalam hati orang.. belom ada lg orang lain yang blh gnti tempat awk.. Insyaallah.. kalau mmg dah smpai masa untuk tempat tu diambil alih oleh orang lain..semoga orang dapat cintai orang tu melebihi cinta orang kepada awk tetapi x lebih dari orang cintakan Allah S.W.T. Insyaallah. :)

so..moral of the story.. silalah enjoy dengan kawan2 awk dlu. belom masanya lagi untuk kita fikirkan hal cinta2 ni.. berkawan biar beribu bercinta biar satu. and luckily.. satu itu adalah anda arif. dan teruskan berkawan dgn smua kawan2 awk.. saya takkan halang sikit pon.. sbb kalau cemburu itu tandanya sayang.. tapi kalau sakit hati tu saya mungkin akan halang dari perasaan tu datang sebab.. sakit hati adalah salah satu punca untuk merosakkan hati. jd saya nak hati saya bersih dan tenang dan x nak rosak. sebab tu perasaan tu akan terkubur jauh.. takkan hadir. saya akan bykkan beristighfar kepada Allah supaya perasaan tu hilang jika ia hadir. okeh?? :)


p/s: saya suka keadaan sekarang. lg normal dan lg bagus dari time kite kapel. :) saya syg awk sgt. muah!


lagu ni khas untuk awk. awk sentiasa dalam hati saya. cinta. :)


video

4 comments:

Ghadis Chinta said...

friend my pray for u is, u will had a happy life with the one who love u, and cepat2 jumpe the "MR RIGHT" HEHEHE L.O.V.E YOU DEAR!!

fida said...

thanks to u. :)
pray for me syg! :)

Sam Banjamin said...

kawan dulu je.. than baru fikir utk serious...

fida said...

yerp. btol tu. hik2.

kawan biar beribu kan. :D