Followers

.cinta kita.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, August 22, 2011

semalam.

assalamualaikum semua.. :)

sihat tak korang2 semua? hihik. fida alhamdulillah diberikan kesihatan yang baik lg.. okeh. harini fida nak cite pasal semalam..kenape dgn semalam ye?? okeh.. semalam adalah hari ahad. haha. x x. semalam fida pi keluaq dgn kawan2 sekolah fida dlu.. keluar berenam.. fida,kiah,fara,lin,mas dan kwn kepada fara ilham. :)
ktorg grak pagi2 lg ke jln tar. nak rebut parking yg rm5 satu hari tu.. ha.. mane nak dpt dah. klo parking dlm shopping complex fuhh melambung harga. ikot jam pulak tu.. puii~

okeh.. ktorg grak dlm pkol 8 lebih dengan menaiki kereta yg disponsor oleh kiah.. iaitu kereta vios.. kami pon meluncur ke jln tar dengan jayanya. :D hik2. smpai kat area jln tar around 9 camtu.. pastu ktorg pon memulakan visi dan misi untuk ke jln tar. fuhh pkol 9 pon dah penoh? OMK.. oh mak kau~ haishh dah ramai jugak yg memenuhi jln tar tu. hahaha. :D bersesak2 sudahh. then ktorg grak sogo dlm nak dkat pkol 9.30 gitu. lg mengejutkan apabila.. depan sogo..(sogo x bukak lg..) punyelah ramai orang tunggu dpn pintu masok tu. haishh korang2 nie.. ramai gile.. mcm nak rempuh sogo tu je. huishh. x jd ktorg masok sogo tu dlu. haha. truskan perjalanan pegi ke maju junction dpn sikit je pon puii~ masok2.. kiah dah beli kasot kat gavy.. smbil jalan2.. terbau famous amos pnye biskot pulakk. haishh bergetar iman kami tau. haha

then trus patah balik pegi sogo.. fuhh again semua tgkat penoh~ yg x penoh.. bahagian pinggan mangkok.. alahai.. tu bkn lah bahagian favourite kami2 ye. haishh~ trus kan perjalanan bershopping2.. dan berehat sebentar di food court. hahaha. sogo kan.. mane nak duduk~ food court jelah kosong. lepak2 situ jap .. then.. ktorg truskan perjalanan patah balik ke jln tar.. fuh.. dah tghari. matahari dah memuncak atas kepala. haishh. seriously.. semalam sgt panas berbanding hari2 sebelomnye.. erm. dgn orang yg bersesak2 kat mana2.. rase nak pingsan~ hih~
naseb tak pengsan tau! haha. kami pon pegi semua house.. ramai jugak. haih korang2. pegi lah soping lain kali.. hahaha~ dlm semua house ktorg duduk2 kat food court lg. haish keletihan betul dgn cuaca yg sgt hot~ sgt penat dgn dugaan berpose lah nie :] then ktorg pon dah shopping2.. dah sedia nak grak balik ntok cop tmpat berbuka pulak~ around pkol 3 ktorg grak. nasiblah x jam mane. yelah orang sume x balik lg kan. :D

ktorg decide berbuka kat sg.besi. so.. ktorg reserved2 dgn bagi laok2 semua.. then ktorg grak pgi tasik titiwangsa. :) demmm.. hujan pulak bile ktorg dah otw tu. dok dlm kete je kat tasik tu. ade yg bantai tido keletihan.. ade yg bantai bercerita kenangan2 sekolah dlu. dan tidak ketinggalan. ade yg pening kepala. *sighh. sayelah tu. dorang plak dok main spray2 minyak wangi tak ketahuan hala pnye bau~ haishh~ kuat gile. dah pening. nak tido dah x bleh. lme gak ktorg lepak kat sane. smpai 5 lebih ktorg grak ke sg.besi balik nak pi bazar.. kat bazar.. ktorg x byk beli pon sbb dah order laok yg byk. ni sume nafsu makan dorang lah nie. haha kat bazar aku beli laksa. teringin nak makan kan. :D then grak pgi kat restoran tu. haishh bru pkol 6.30 beb. sejam lg. dah duduk2. sejam tu rase mcm 4 jam bolehh? ktorg pon borak2 pasal kenangan dok asrama dlu. rindu tau!!

then smpai nak berbuka. smpailah mknan2 ktorg.. x de gmbar lah nak share. smlm x sehat nak tgkap gmba. :D ktorg order ikan siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar, daging masak merah, kerabu mangga dan tomyam. fuhh. ktorg mkn makan dan makan.. sampai masing2 perot ketat dan rase cam nak meletop dah perot. haha almaklomlah. acah2 penat lah kann~ pastu.. masing2 tersandar. tp kire murah gak lah.. 6 orang mkn.. rm85 dgn laok yg sgt best,, thanks to kyra sbb order kerabu mangga tu. sedap gile!! :D hahaha then kyra anta pi uma masing2. seronok gile.. :D

thanks to korang2 semua. sbb semalam mmg sgt seronok! nanti2 kite same2 lg okehh. :D
okeh.. sorry entry pnjang sket. haha. :D

okeh. ta.. :D

2 comments:

Marina said...

shopping sakan yer...selamat berpuasa!

fida said...

hikhikhik. kawan2 yg soping sakan. fida x beli ape2 pon. :)
selamat hari raya~ :D

semalam.

assalamualaikum semua.. :)

sihat tak korang2 semua? hihik. fida alhamdulillah diberikan kesihatan yang baik lg.. okeh. harini fida nak cite pasal semalam..kenape dgn semalam ye?? okeh.. semalam adalah hari ahad. haha. x x. semalam fida pi keluaq dgn kawan2 sekolah fida dlu.. keluar berenam.. fida,kiah,fara,lin,mas dan kwn kepada fara ilham. :)
ktorg grak pagi2 lg ke jln tar. nak rebut parking yg rm5 satu hari tu.. ha.. mane nak dpt dah. klo parking dlm shopping complex fuhh melambung harga. ikot jam pulak tu.. puii~

okeh.. ktorg grak dlm pkol 8 lebih dengan menaiki kereta yg disponsor oleh kiah.. iaitu kereta vios.. kami pon meluncur ke jln tar dengan jayanya. :D hik2. smpai kat area jln tar around 9 camtu.. pastu ktorg pon memulakan visi dan misi untuk ke jln tar. fuhh pkol 9 pon dah penoh? OMK.. oh mak kau~ haishh dah ramai jugak yg memenuhi jln tar tu. hahaha. :D bersesak2 sudahh. then ktorg grak sogo dlm nak dkat pkol 9.30 gitu. lg mengejutkan apabila.. depan sogo..(sogo x bukak lg..) punyelah ramai orang tunggu dpn pintu masok tu. haishh korang2 nie.. ramai gile.. mcm nak rempuh sogo tu je. huishh. x jd ktorg masok sogo tu dlu. haha. truskan perjalanan pegi ke maju junction dpn sikit je pon puii~ masok2.. kiah dah beli kasot kat gavy.. smbil jalan2.. terbau famous amos pnye biskot pulakk. haishh bergetar iman kami tau. haha

then trus patah balik pegi sogo.. fuhh again semua tgkat penoh~ yg x penoh.. bahagian pinggan mangkok.. alahai.. tu bkn lah bahagian favourite kami2 ye. haishh~ trus kan perjalanan bershopping2.. dan berehat sebentar di food court. hahaha. sogo kan.. mane nak duduk~ food court jelah kosong. lepak2 situ jap .. then.. ktorg truskan perjalanan patah balik ke jln tar.. fuh.. dah tghari. matahari dah memuncak atas kepala. haishh. seriously.. semalam sgt panas berbanding hari2 sebelomnye.. erm. dgn orang yg bersesak2 kat mana2.. rase nak pingsan~ hih~
naseb tak pengsan tau! haha. kami pon pegi semua house.. ramai jugak. haih korang2. pegi lah soping lain kali.. hahaha~ dlm semua house ktorg duduk2 kat food court lg. haish keletihan betul dgn cuaca yg sgt hot~ sgt penat dgn dugaan berpose lah nie :] then ktorg pon dah shopping2.. dah sedia nak grak balik ntok cop tmpat berbuka pulak~ around pkol 3 ktorg grak. nasiblah x jam mane. yelah orang sume x balik lg kan. :D

ktorg decide berbuka kat sg.besi. so.. ktorg reserved2 dgn bagi laok2 semua.. then ktorg grak pgi tasik titiwangsa. :) demmm.. hujan pulak bile ktorg dah otw tu. dok dlm kete je kat tasik tu. ade yg bantai tido keletihan.. ade yg bantai bercerita kenangan2 sekolah dlu. dan tidak ketinggalan. ade yg pening kepala. *sighh. sayelah tu. dorang plak dok main spray2 minyak wangi tak ketahuan hala pnye bau~ haishh~ kuat gile. dah pening. nak tido dah x bleh. lme gak ktorg lepak kat sane. smpai 5 lebih ktorg grak ke sg.besi balik nak pi bazar.. kat bazar.. ktorg x byk beli pon sbb dah order laok yg byk. ni sume nafsu makan dorang lah nie. haha kat bazar aku beli laksa. teringin nak makan kan. :D then grak pgi kat restoran tu. haishh bru pkol 6.30 beb. sejam lg. dah duduk2. sejam tu rase mcm 4 jam bolehh? ktorg pon borak2 pasal kenangan dok asrama dlu. rindu tau!!

then smpai nak berbuka. smpailah mknan2 ktorg.. x de gmbar lah nak share. smlm x sehat nak tgkap gmba. :D ktorg order ikan siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar, daging masak merah, kerabu mangga dan tomyam. fuhh. ktorg mkn makan dan makan.. sampai masing2 perot ketat dan rase cam nak meletop dah perot. haha almaklomlah. acah2 penat lah kann~ pastu.. masing2 tersandar. tp kire murah gak lah.. 6 orang mkn.. rm85 dgn laok yg sgt best,, thanks to kyra sbb order kerabu mangga tu. sedap gile!! :D hahaha then kyra anta pi uma masing2. seronok gile.. :D

thanks to korang2 semua. sbb semalam mmg sgt seronok! nanti2 kite same2 lg okehh. :D
okeh.. sorry entry pnjang sket. haha. :D

okeh. ta.. :D

2 comments:

Marina said...

shopping sakan yer...selamat berpuasa!

fida said...

hikhikhik. kawan2 yg soping sakan. fida x beli ape2 pon. :)
selamat hari raya~ :D