Followers

.cinta kita.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 9, 2011

percubaan yang pertama.

assalamualaikum semua pembaca blog fida... :)

anda2 semua sihat? macamana puasa anda?

okeh.. harini fida bosan sgt.. bile bosan.. fida pon terpikir untuk buat cupcakes.. resepi dah ade n bahan2 pon dah beli dari hari tu lagi.. la kenapa tak buat?? ha.. aritu nak buat.. tp sebelom buat cupcakes aritu fida dah buat chocolate moist cake.. so.. mama kate better habiskan 1 1.. :)

la nie.. dah habis dah kek cokelat tu.. jadi.. fida tgh bosan2 dalma pkol 3.30 td teruslah siap2 kan bahan ntok masak cupcakes tu.. then mulalah mengikut procedure nye. :)
bermain mentega tepung bagai2.. okeh.. dah siapppp!!! dan bakar.. :)

oven fida ni oven lama~ pfffttt. so amik masa lama sikit nak masak cupcakes yg gedabak gemok! haha.. so around 30 minutes gak la nak siap. kih2.. :)

dan hasilnya????

jeng jeng jeng~~~



inilah hasilnye.. cupcakes yg gemok gedempol macam tuannya. :D

ni taktau la rase ape.. haha sebab ni 1st time fida cube buat.. topping dye?? ade.. cokelat mentega.. tp x bubuh lg. sbb tgh tunggu dye sejuk. kih2. :P

so.. fida rase ni percubaan pertama yg menjadi lahh. sebab dye naik gemok gedempol. :D

soo.... harini kuih muih untuk berbuke x de.. so, cupcakes ni lah jadi kuih untuk berbuka puasa. :D

resepi plak fida amik kat internet je.. korang search je kat encik google kalau nak buat okehhh?

saje share dgn korang2.. selamat mencuba jugak. :D

assalamualaikum... :D


4 comments:

Nadhira said...

hu..fida! jelesnya! heeeeee..btw, look nice. awat tak letak topping sekali. leh komen dari segi hiasan pulak.hhehehehe..

jom buat cookies!!! akak dah cari resepi.

fida said...

xletak topping pon kak fiqa. :)

tu pon dah sedap dah. (cewahh)
family yg mkn kate macam muffin vanilla kenny rogers. :)

cookies? nak resepi~

✿....rossa alina....✿ said...

aik??nape ade 2 entry yang sama??huhuhu..


pandainye buat cup cakes..kalo saye buat,asyik terlebih tepung je..so,jadi keras..hahahahaha.. ;p

fida said...

cupcakes yg blh dikategorikan muffin> :)

ha..pasal 2 entry same tu mmg x dpt buat ape2.. :( dah try edit but x leh gak.. ala terlebih tepung?? xpe.. cuba lagi. :D

percubaan yang pertama.

assalamualaikum semua pembaca blog fida... :)

anda2 semua sihat? macamana puasa anda?

okeh.. harini fida bosan sgt.. bile bosan.. fida pon terpikir untuk buat cupcakes.. resepi dah ade n bahan2 pon dah beli dari hari tu lagi.. la kenapa tak buat?? ha.. aritu nak buat.. tp sebelom buat cupcakes aritu fida dah buat chocolate moist cake.. so.. mama kate better habiskan 1 1.. :)

la nie.. dah habis dah kek cokelat tu.. jadi.. fida tgh bosan2 dalma pkol 3.30 td teruslah siap2 kan bahan ntok masak cupcakes tu.. then mulalah mengikut procedure nye. :)
bermain mentega tepung bagai2.. okeh.. dah siapppp!!! dan bakar.. :)

oven fida ni oven lama~ pfffttt. so amik masa lama sikit nak masak cupcakes yg gedabak gemok! haha.. so around 30 minutes gak la nak siap. kih2.. :)

dan hasilnya????

jeng jeng jeng~~~



inilah hasilnye.. cupcakes yg gemok gedempol macam tuannya. :D

ni taktau la rase ape.. haha sebab ni 1st time fida cube buat.. topping dye?? ade.. cokelat mentega.. tp x bubuh lg. sbb tgh tunggu dye sejuk. kih2. :P

so.. fida rase ni percubaan pertama yg menjadi lahh. sebab dye naik gemok gedempol. :D

soo.... harini kuih muih untuk berbuke x de.. so, cupcakes ni lah jadi kuih untuk berbuka puasa. :D

resepi plak fida amik kat internet je.. korang search je kat encik google kalau nak buat okehhh?

saje share dgn korang2.. selamat mencuba jugak. :D

assalamualaikum... :D


4 comments:

Nadhira said...

hu..fida! jelesnya! heeeeee..btw, look nice. awat tak letak topping sekali. leh komen dari segi hiasan pulak.hhehehehe..

jom buat cookies!!! akak dah cari resepi.

fida said...

xletak topping pon kak fiqa. :)

tu pon dah sedap dah. (cewahh)
family yg mkn kate macam muffin vanilla kenny rogers. :)

cookies? nak resepi~

✿....rossa alina....✿ said...

aik??nape ade 2 entry yang sama??huhuhu..


pandainye buat cup cakes..kalo saye buat,asyik terlebih tepung je..so,jadi keras..hahahahaha.. ;p

fida said...

cupcakes yg blh dikategorikan muffin> :)

ha..pasal 2 entry same tu mmg x dpt buat ape2.. :( dah try edit but x leh gak.. ala terlebih tepung?? xpe.. cuba lagi. :D