Followers

.cinta kita.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 18, 2009

4.40 pagi..

mata dan luahan..
okeyh.. bru selesai mengedit gmba nie.. edit yg biase2 aje..
gmba ni di capture pada pkol 6.30 petang.. 17.12.09
suke sgt gmba nie walaupon agak poyo..
tp ske bile tgk mate sendiri.. agak puas ..
haha.. erm.. actually.. dri dlu asek ckp dgn spupu2 tersyg yg cam teringin ntok try test purdah..
but still x dpt gi(i mean nk ade 1 purdah ntok dicuba pakai)
ha.. :) time ni sje je testing2. dok uma mmg bosan.. jd ni la kje sye..
anyway.. suke sgt gmba no4.. kat mate tuh cam teserlah segala keresahan difikiran..
yang menyebungi kehidupan selama 19 tahun idop nie..
erm.. kalau prasan gmba no 2.. cam mate berair sket.. dunno why.. maybe terkenang.. ades..
mengong.. haiyoyo~ tp pape pon..
gmba ni mmg hanya untuk kepuasan diri sndiri.. ade poyo.. ade gelabah.. sgala la..
anyway.. bawah mate aku mmg dah semakin gelap.. cuti2 ni aku mmg alwez tido lmbt
:)
suke sgt tgk mate sendri.. dri dulu.. hurm..
actually aku baru abeh nengok movie td.. saus kacang.. ashraf sinclair dgn B.C.L
sejak kebelakangan nie aku suke bli dvd indon.. yg berunsur love n sengsara nie..
ades. tp 1 cite aku bli..hapi ending.. 1 lgi.. mmg sedeyh gile.. but dua2 aku tgk mmg sedeyh.. terkenang2..
once upon a time.. OMG.. x ske la cmnie.. lately rse depressed sgt.. feel like i'm dying lorh. haha..
gile ke cik sapida oi???
hurm.. dgn keadaan yg x stabil mne nie.. tuh terjd nye gmba2 di atas.. mama.. thanks for ur tudung yah..
haha.. tu tdg mama.. pinjam sekarang ntok pose.. :)
menghilangkan rse sedeyh dlm jiwa.. memadamkan duka2 yang lara..
luahan..
aku perlukan kekuatan .. ya allah.. bantulah aku..
untuk menempuh hari2 mendatang.. agar aku lebih tabah dr harini..
hurm.. berbalik kepada gmba di atas.. aku bersyukur..
kerana dikurniakan sepasang mata yg bg aku cukup cntik..
yang boleh melihat bumi tuhan.. melihat keadaan sekeliling..
hurm.. aku tbe2 nak ckp pasal jika diberikan aku satu peluang..
aku nk betulkan semua keadaan yg dah slh.. aku nk betulkan segala yg jd dlm hidup aku..
aku nak aku bahagia mcm dlu2.. ketawa riang berckp sama mereka..
bercanda riang disisi mereka.. bergayot bersama mereka..
aku teringin ntok merasa hidup yg kini tiada tetapi dulunya ada..
erm.. (kenapa aku ckp cam indon nie??)
haha.. mungkin semua melihat aku sntiasa ceria..
tp.. di dalam dada.. duka,lara, sengsara dan melara..
kenapa aku jd mcm nie?
semuanya kerana cinta..
ada apa dgn cinta?? (tajuk filem la plak)
ntah.. semua tuh dah merubah aku..
hurm.. kalau boleh aku ulang masa yg lalu..
aku ingin melupakan mereka.. aku ingin diri aku supaya tidak berkenalan dgn mereka..
aku lebih sggup tidak berkenalan dgn mereka.. dri ku tahu hidup akhirnya merana..
hurm.. luahan mlm nie seyes betul nieyh..
jauh dri lubuk hati aku.. aku sentiase ingat kat ko..
erm.. hurm.. tpi.. dah ditakdirkan..
kita terpakse mengikut haluan masing2.. kite terpaksa berhenti disini..
persahabatan kita terhenti disitu..
sekarang.. aku sentiasa berdoa.. semoga.. aku mempunyai kekuatan ntok berhadapan dgn semua ujian ini..
dan.. aku sendiri berharap agar.. aku dpt memperbetulkan segala yg telah tersilap slama ini..
"perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik"
aku harap.. ko akan bertemu dgn org yg betul2 ko syg n cinta.. (:
take care.. n sori if luahan ni pnjg berjela.. haha..

2 comments:

fatin said...

huhuu..i understand that pida..u noe u hv to b strong ryte..try to b chilled..n kalo ley nk cari pengganti jgn cari cam 'die' k..cam lirik nie..huhuu

shafida said...

yer.. erm.. try to be strong pda!! hahaha

4.40 pagi..

mata dan luahan..
okeyh.. bru selesai mengedit gmba nie.. edit yg biase2 aje..
gmba ni di capture pada pkol 6.30 petang.. 17.12.09
suke sgt gmba nie walaupon agak poyo..
tp ske bile tgk mate sendiri.. agak puas ..
haha.. erm.. actually.. dri dlu asek ckp dgn spupu2 tersyg yg cam teringin ntok try test purdah..
but still x dpt gi(i mean nk ade 1 purdah ntok dicuba pakai)
ha.. :) time ni sje je testing2. dok uma mmg bosan.. jd ni la kje sye..
anyway.. suke sgt gmba no4.. kat mate tuh cam teserlah segala keresahan difikiran..
yang menyebungi kehidupan selama 19 tahun idop nie..
erm.. kalau prasan gmba no 2.. cam mate berair sket.. dunno why.. maybe terkenang.. ades..
mengong.. haiyoyo~ tp pape pon..
gmba ni mmg hanya untuk kepuasan diri sndiri.. ade poyo.. ade gelabah.. sgala la..
anyway.. bawah mate aku mmg dah semakin gelap.. cuti2 ni aku mmg alwez tido lmbt
:)
suke sgt tgk mate sendri.. dri dulu.. hurm..
actually aku baru abeh nengok movie td.. saus kacang.. ashraf sinclair dgn B.C.L
sejak kebelakangan nie aku suke bli dvd indon.. yg berunsur love n sengsara nie..
ades. tp 1 cite aku bli..hapi ending.. 1 lgi.. mmg sedeyh gile.. but dua2 aku tgk mmg sedeyh.. terkenang2..
once upon a time.. OMG.. x ske la cmnie.. lately rse depressed sgt.. feel like i'm dying lorh. haha..
gile ke cik sapida oi???
hurm.. dgn keadaan yg x stabil mne nie.. tuh terjd nye gmba2 di atas.. mama.. thanks for ur tudung yah..
haha.. tu tdg mama.. pinjam sekarang ntok pose.. :)
menghilangkan rse sedeyh dlm jiwa.. memadamkan duka2 yang lara..
luahan..
aku perlukan kekuatan .. ya allah.. bantulah aku..
untuk menempuh hari2 mendatang.. agar aku lebih tabah dr harini..
hurm.. berbalik kepada gmba di atas.. aku bersyukur..
kerana dikurniakan sepasang mata yg bg aku cukup cntik..
yang boleh melihat bumi tuhan.. melihat keadaan sekeliling..
hurm.. aku tbe2 nak ckp pasal jika diberikan aku satu peluang..
aku nk betulkan semua keadaan yg dah slh.. aku nk betulkan segala yg jd dlm hidup aku..
aku nak aku bahagia mcm dlu2.. ketawa riang berckp sama mereka..
bercanda riang disisi mereka.. bergayot bersama mereka..
aku teringin ntok merasa hidup yg kini tiada tetapi dulunya ada..
erm.. (kenapa aku ckp cam indon nie??)
haha.. mungkin semua melihat aku sntiasa ceria..
tp.. di dalam dada.. duka,lara, sengsara dan melara..
kenapa aku jd mcm nie?
semuanya kerana cinta..
ada apa dgn cinta?? (tajuk filem la plak)
ntah.. semua tuh dah merubah aku..
hurm.. kalau boleh aku ulang masa yg lalu..
aku ingin melupakan mereka.. aku ingin diri aku supaya tidak berkenalan dgn mereka..
aku lebih sggup tidak berkenalan dgn mereka.. dri ku tahu hidup akhirnya merana..
hurm.. luahan mlm nie seyes betul nieyh..
jauh dri lubuk hati aku.. aku sentiase ingat kat ko..
erm.. hurm.. tpi.. dah ditakdirkan..
kita terpakse mengikut haluan masing2.. kite terpaksa berhenti disini..
persahabatan kita terhenti disitu..
sekarang.. aku sentiasa berdoa.. semoga.. aku mempunyai kekuatan ntok berhadapan dgn semua ujian ini..
dan.. aku sendiri berharap agar.. aku dpt memperbetulkan segala yg telah tersilap slama ini..
"perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik"
aku harap.. ko akan bertemu dgn org yg betul2 ko syg n cinta.. (:
take care.. n sori if luahan ni pnjg berjela.. haha..

2 comments:

fatin said...

huhuu..i understand that pida..u noe u hv to b strong ryte..try to b chilled..n kalo ley nk cari pengganti jgn cari cam 'die' k..cam lirik nie..huhuu

shafida said...

yer.. erm.. try to be strong pda!! hahaha